Urban restaurant i Folketeaterpassasjen

Nikay er en spennende restaurant med attraktivt tapaskonsept og unikt menykonsept. Særdeles god beliggenhet.

Kr. 1.380.000 Beliggenhet: Oslo
Prisantydning: Kr. 1.380.000,–
Est omsetning 2019: Kr. 4.500.000,–
Husleie: 9% av omsetning Min 410.000,-

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Gastropublic AS
Etablert: 2016
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 4
Årsverk: 3
Web: Nikay.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 9% av oms. Min 408.499 kr/år
Areal: 124 kvm + passasje
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: 31.08.2028
Felleskostnader: 5229 kr/mnd
Adresse: Folketeaterpassasjen 21-23, 0181 Oslo

Drift

Konsept: Restaurant, tapasbar
Åpningstider: Tir-Fre: 16.30-22.00 Fre-Lør: 16.00-24.00

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 4.196.877 kr
Lønnsprosent: 41.6%
Varekostnad: 30.6%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leieavtale

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Nikay ble etablert medio 2016 i Folketeaterpassasjen på Youngstorget i Oslo. Dette er en tidsriktig restaurant med bred appell og garantert høy trafikk fra Folketeaterets gjester. Rettene som serveres er et fyrverkeri av farger og smaker, og stedet ble raskt populært blant hovedstadens beboere.


Meny og konsept
Restauranten har et urbant tapasbar-konsept, med fusion-retter basert på nikkei-tradisjonen – en sammensmelting av det japanske og peruanske kjøkken. Maten serveres i forma av tapas- og småretter som passer ypperlig ifølge med et glass øl eller vin. Det tilbys også en sharing menu med smakebiter av alle stedets retter.

Konseptet gjør at Nikay både egner seg til et fullt middagsbesøk og til et kort måltid før teater, kino, bytur, o.l.. Stedet er også populært for en sosial matstopp etter jobb.

Lokaler
Restauranten består av to deler, hvor det ene er innredet som en raus matbar, mens det andre – et rent serveringsområde – ligger ute i passasjen. I barlokalet ligger kjøkkenet med åpent innsyn i midten, adskilt fra serveringsdelen med en smal bardisk. Her er det ca 30 sitteplasser. Kjøkkenet har meget god kapasitet og gir god innsikt i matlagingen, noe som er ekstra spennende når maten som lages er så ulikt det meste annet som serveres i byen. Løsningen skaper også en inkluderende og autentisk atmosfære.

«Uteserveringen» teller 70 plasser og ligger i selve folketeaterpassasjen. Dette er en fullstendig overbygd gjennomgang mellom Youngstorget og Storgata. Her er det lun stemning og behagelig flyt av mennesker som passerer forbi. Planter og belysning omkranser hele serveringen bidrar til å skape en stemning som minner om en sydlandsk piazza. På sommeren kan taket åpnes, for ytterligere å styrke utendørsfølelsen.

Beliggenhet
Stedets beliggenhet kunne knapt vært bedre. Området rundt Youngstorget er et hot spot for bespisning, underholdning og uteliv. I selve passasjen ligger også Folketeateret, som hver kveld mellom oktober og mai kjører forestillinger for fulle hus. Svært mange kombinerer en tur i teateret med et måltid i forkant eller en drink i etterkant, og da er passasjen både et beleilig og smakfullt valg.

Den jevne strømmen av mennesker i forbifarten sikrer også en god og stabil kundetilførsel og understreker stedets lokalisering i en livlig del av byen – men uten den sjenerende støyen fra trafikken. Det er i tillegg et stort antall arbeidsplasser i området som bidrar vesentlig til kundegrunnlaget.


Fordeler og muligheter
Nikay ligger vis-à-vis trattoriaen Cantina Cortina. De to restaurantene har et godt samarbeid, og eies i dag av samme selskap. Begge ligger ute for salg nå, og man kan velge å kjøpe dem separat eller samlet. Synergipotensialet er godt, med mulig kapasitetsutveksling av produksjon og personell. Sammen kan man også lage arrangementer for hele passasjen. Spisestedene har i tillegg felles lager med kjøl og fryserom i kjelleren. Det er vel og merke uproblematisk å splitte opp dette, dersom det skulle være ønskelig.

Det er også en god mulighet for at restauranten får uteservering på Youngstorget fra 2020. Dette vil kunne gi et betydelig løft.

Nikay er ellers et spennende konsept, med attraktive lokaler og en beliggenhet og meny utenom det vanlige. Folketeateret gir stabilt høy kundestrøm gjennom store deler av året.

Restauranten er lettdrevet og kompakt, noe som gir en kostnadseffektiv drift. Det er god kapasitet på kjøkkenet som er utrustet til å lage de fleste typer mat. Stedet kan både interiør- og produksjonsmessig tilpasses nye konsepter uten større investering.

Dagens eier har ikke vært aktiv i driften siden 2017. For en aktiv eier vil man både kunne sikre en bedre omsetning og resultat. Estimert omsetning for 2019 er satt til MNOK 4.5 med et driftsresultat på 400.000 kr. Dette ser ut til å treffe veldig godt.


Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

Nikay er en attraktiv restaurant med meget god beliggenhet. Stedet etablerte raskt en stabil omsetning på ca. MNOK 4.5 og har et positivt resultat selv uten aktiv eier. Siste året med aktiv eier hadde Nikay et driftsresultat på 750.000 kr.

Gjennomsnittlig omsetning de tre siste årene (2017 -2019 est): 4.379.000 kr

Gjennomsnittlig driftsresultat de tre siste årene (2017 -2019 est): 381.000 kr

Bedriftsbørsen verdivurderer Nikay til 1.380.000 kr.

Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjeselskapet. Varelager kommer i tillegg.