Fordeler og muligheter
Kundeforholdet til GA-terminalen er i praksis en gullgruve. Herfra renner bestillingene inn, uten noen form for innsalg eller markedsføring. I tillegg genererer forbindelsen nye forespørsler, fra kundegrupper som får kjennskap til Satay via terminalens aktivitet.
Vekstpotensialet er betydelig. Bare i 2018 har Satay Catering avvist over 30 forespørsler på større private selskaper. Det er også sterk vekst i området på både boligutvikling og næring.
Satay catering er kjent for høy kvalitet og service. Det gode omdømmet gjør at produktene nærmest selger seg selv, og skaper en etterspørsel som det er vanskelig for eventuelle konkurrenter å matche.
Nedleggelsen av DON skapte sterke reaksjoner fra en rekke lojale og entusiastiske kunder. Starter man opp igjen med samme konsept, vil kundene trolig komme strømmende tilbake i samme monn. DON burde også kunne dra nytte av sterkt vekst på næring, samt større boligprosjekter i umiddelbar nærhet.
Selger tilbyr seg å være med for å sikre driften videre i en overgangsperiode, slik at ny eier får nødvendig opplæring i konsept mot kundegruppe.
Ønskes ikke egen drift i gatekjøkkenokalene kan disse eventuelt videreutleies.
Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS verdivurderer over 200 virksomheter hvert år og er Norges største bedriftsmegler målt i antall transaksjoner. Våre verdivurderinger er markedsrettede og forteller hva markedet burde være villig til å betale for bedriften.
Satay og DON selges samlet, siden de deler samme leiekontrakt og eier. Selv om DON i dag ikke er i drift, legger vi omsetning og resultat til grunn da virksomheten svært enkelt kan startes opp igjen. Verdivurdering er på «virksomhet» og ikke aksjeselskapene. Varelager vil komme i tillegg. Utstyr følger med, men biler er ikke inkludert i beregningen. Se egen liste på inventar/utstyr/leasing.
Satay AS og DON AS omsetter samlet for MNOK 7.8 og resultat av driften er 810.000 kr. Eierlønnen er GOD.
Bedriftsbørsen AS verdivurderer samlet virksomhet til 2.400.000 kr + varelager
Det legges til grunn at potensialet i Satay er vesentlig, som følge av at de i dag avviser mange forespørsler, at det ikke gjennomføres markedsføring, samt at kapasitet på kjøkken har godt rom for kapasitetsutvidelse.