Veletablert catering m/populær hamburgerbar

Satay Catering på Jessheim selges nå grunnet generasjonsskifte. Særdeles attraktivt kundenettverk og vesentlig vekstpote

Kr. 2.400.000 Beliggenhet: Jessheim
Prisantydning: Kr. 2.400.000,–
Omsetning: Kr. 7.800.000,–
Husleie: Kr. 305.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Satay Catering AS / DON AS
Etablert: 2005
Bakgrunn for salg: Helse og prioriteringer
Antall ansatte: 3
Årsverk: 5
Web: Satay.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 304.748 kr (25.396 kr/mnd)
Areal: 227 kvm (239 m/fellesareal)
Husleiegaranti: Nei
Løpetid leiekontrakt: Løpende
Forlengelse: Mulighet for 5 års fornyelse
Felleskostnader: 1300 kr/mnd
Adresse:Myrvegen 88, 2050 Jessheim
Parkering: Ja

Drift

Konsept: Catering og hamburgerbar
Åpningstider: Fleksibelt

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: 7.780.000 kr
Lønnsprosent: 28.8%
Varekostnad: 25.6%
Verdi inventar: 1.200.000 kr

Diverse informasjon

Tilgjengelige vedlegg: Næringsoppgaver, leieavtale kundeliste og balanse per okt 2018

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Spennende muligheter åpner seg på Jessheim, når Satay Catering og DON Hamburger nå legges ut for samlet salg. Cateringen har et godt nettverk av faste kunder, bl.a. VIP-terminalen på Gardemoen Lufthavn.

Lokalet omfatter også en hamburgerbar, som med enkle grep kan settes i drift. Begge virksomheter kan vise til gode resultater, og vekstpotensialet er betydelig i et marked som etterspør mye mer enn hva det per i dag leveres. Selges grunnet eiers helseproblematikk.

Konsept
Satay Catering leverer mat av høy kvalitet fra alle verdensdeler. Menyen omfatter alt fra tapas, wraps, buffet, snitter og konditorkaker. I praksis er det kundens ønsker som avgjør. En vesentlig del av leveransene går til GA-terminalen på Gardemoen Lufthavn, som er flyplassens VIP-terminal for bl.a. private flygninger. Satay leverer med andre ord catering til det det eksklusive «high-end»- segmentet, som omfatter alt fra statsministre til rockestjerner.

Virksomheten har kontinuerlig fokusert på kvalitet og ikke minst høy service og fleksibilitet mot GA- terminalen, som står for rundt 90% av omsetningen. Kundekretsen ellers omfatter både private og bedrifter, og kan med økt kapasitet utvides betydelig.

DON Hamburgerbar ligger i samme lokalet, men med eget kjøkken og egen inngang. Dette er en rendyrket burgerbar som raskt ble kjent for sin høye kvalitet.


Driftssituasjon

Satay Catering: Kjøkkenet er i drift i snitt ca fem timer om dagen hele uka igjennom, med rundt 2-7 leveranser per dag. Lokalene har alt av relevant produksjonsutstyr og god kapasitet for kjøling, frys og lager. Hovedleverandørene er Carl Evensen og Laks- og viltsentralen.

Virksomheten er drevet siden 2005. Det ble notert som aksjeselskap først i 2016 (av samme eier), og omsatte i 2017 for MNOK 4, med et driftsresultat på 441.000 kr. Eier tok ut lønn på ca 900.000,-

Staben består av selger og hans kone, samt én ansatt og tilkalling. Alle har mulighet til å være med i virksomheten videre, dersom ny eier ønsker dette. Dagens innehaver ønsker imidlertid å redusere arbeidsinnsatsen noe. Salget er også motivert av hans ønske om å trappe ned.

DON Hamburgerbar ble drevet i perioden nov 2016 til april 2018, da den ble lagt ned grunnet sykdom. Kundene har gitt tydelig uttrykk for at de ønsker tilbudet tilbake, og en gjenåpning er således bare et spørsmål om lyst og kapasitet. DON ble drevet gjennom eget aksjeselskap som i 2017 omsatte for MNOK 3,6. Her var det én ansatt, samt noe hjelp fra Satay. Lønn var på i overkant av MNOK 1 og driftsresultatet 384.000 kr.

Fordeler og muligheter
Kundeforholdet til GA-terminalen er i praksis en gullgruve. Herfra renner bestillingene inn, uten noen form for innsalg eller markedsføring. I tillegg genererer forbindelsen nye forespørsler, fra kundegrupper som får kjennskap til Satay via terminalens aktivitet.

Vekstpotensialet er betydelig. Bare i 2018 har Satay Catering avvist over 30 forespørsler på større private selskaper. Det er også sterk vekst i området på både boligutvikling og næring.

Satay catering er kjent for høy kvalitet og service. Det gode omdømmet gjør at produktene nærmest selger seg selv, og skaper en etterspørsel som det er vanskelig for eventuelle konkurrenter å matche.

Nedleggelsen av DON skapte sterke reaksjoner fra en rekke lojale og entusiastiske kunder. Starter man opp igjen med samme konsept, vil kundene trolig komme strømmende tilbake i samme monn. DON burde også kunne dra nytte av sterkt vekst på næring, samt større boligprosjekter i umiddelbar nærhet.

Selger tilbyr seg å være med for å sikre driften videre i en overgangsperiode, slik at ny eier får nødvendig opplæring i konsept mot kundegruppe.

Ønskes ikke egen drift i gatekjøkkenokalene kan disse eventuelt videreutleies.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS verdivurderer over 200 virksomheter hvert år og er Norges største bedriftsmegler målt i antall transaksjoner. Våre verdivurderinger er markedsrettede og forteller hva markedet burde være villig til å betale for bedriften.

Satay og DON selges samlet, siden de deler samme leiekontrakt og eier. Selv om DON i dag ikke er i drift, legger vi omsetning og resultat til grunn da virksomheten svært enkelt kan startes opp igjen. Verdivurdering er på «virksomhet» og ikke aksjeselskapene. Varelager vil komme i tillegg. Utstyr følger med, men biler er ikke inkludert i beregningen. Se egen liste på inventar/utstyr/leasing.

Satay AS og DON AS omsetter samlet for MNOK 7.8 og resultat av driften er 810.000 kr. Eierlønnen er GOD.

Bedriftsbørsen AS verdivurderer samlet virksomhet til 2.400.000 kr + varelager

Det legges til grunn at potensialet i Satay er vesentlig, som følge av at de i dag avviser mange forespørsler, at det ikke gjennomføres markedsføring, samt at kapasitet på kjøkken har godt rom for kapasitetsutvidelse.